Теди Генев ще зарадва владиславовци с коледен концерт.
В концертната зала на Народно читалище "П. Р. Славейков" в район "Владислав Варненчик" ще се проведе коледен благотворителен концерт "Теди Генев и приятели". Организаторите обещават 3-часов празник, който ще започне от 18 ч. днес. Входът е свободен. Заедно с Теди Генев на сцената ще излязат и децата от съставите към читалището, които не за първи път се изявяват съвместно с певеца.

Теди Генев готов с първия си албум
Готов е първият самостоятелен албум на варненския поп певец и композитор Теди Генев. Дискът носи името "Мое цвете", а негов издател е Riva sound. Музикалният проект включва 13 песни. В две от парчетата участват като гост-солисти Маргарита Хранова и актрисата Искра Радева. Рамо за две от композициите са дали Асен Драгнев и Иван Михайлов, който живее в Холандия и е написал много от песните на Ваня Костова, както и няколко на Веселин Маринов. Останалите сингли са дело на Теди. Той е работил и върху аранжиментите и текстовете наред с Красимир Илиев, Николай Спасов, Радка Даскалова, Олга Стойчева, Атанас Стойчев и Стела Кръстева. Този проект е част от кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. и се подкрепя от програмата за творчески проекти на общината.

Варненци харесаха новия химн на града
С дъжд от аплодисменти изпрати Маргарита Хранова и Теди Генев - изпълнителите на химна на Варна, насъбралото се множество на входа на Морската градина навръх Богородица. Варненци и гостите на морската столица вникваха в съдържанието на текста, наслаждавайки се на пищната китайска заря в Сряда вечер.
Гвоздеят на артистично-музикалната програма, която се вихри в центъра на Варна, бе шоуто на дует "Каризма". Преди да забият в A-Lounge на плажа, Миро и Галя изпяха всичките си хитове на варненските фенове. А сред тях бяха тинейджъри, въоръжени с миниатюрни бутилки мента и по - зрели дами и господа. Хората се забавляваха ис песните на Руши Видинлиев, но като че им дойде в повече от еднотипните рефрени на парчетата му.
Концертът в Морската градина бе жест към тези, които не успяха да изгледат ранното шоу в Летния театър. Десетки останаха извън пределите на летния храм Мелпомена.

"Красива Варна" с амбиция да стане новият хит.
В най - скоро време ще кандидатствам за варненско гражданство заяви шеговито обичаната българска певица Маргарита Хранова по време на мултимедийната промоция на видеоклипа и песента "Красива Варна", състояла се в концертното студио на Радио Варна. На представянето стана ясно, че клипът е завършен часове преди това, а самите изпълнители Маргарита Хранова и Теди Генев го зърнаха за пръв път заедно с представителите на медиите в морския град. Текстът е написан от Олга Стойчева, музиката е на Теди Генев, а аранжиментът е дело на Краси Илиев. Продуценти на "Красива Варна" са Александър Андреев и Теди Генев от импресарска къща "Орфей Класик", мултимедията е осъществена с подкрепата на "Транстриумф Холдинг АД" - Варна и "Геотех ООД" - Варна. Парчето е посветено на Празника на морската столица и ще бъде изпълнено за пръв път пред публика по време на концерта в Летния театър.
"Много обичам този град и винаги идвам с удоволствие тук. Често съм пяла във Варна и имам много приятели тук. А виновникът да направим тази песен и още няколко други е Теди", заяви този път не на шега Маргарита Хранова.
"От доста време исках да направя една песен за моя роден град. Идеята за музиката се роди още преди около година. Тогава работех на Канарските острови, но в един момент носталгията оказа голямо влияние. Една вечер се върнах в хотелската стая и нахвърлих няколко акорда върху това парче", сподели Теди Генев.


И Марги Хранова пее за Варна
"Красива Варна" се нарича песента на Маргарита Хранова и Теди Генев, която ще прозвучи заедно с химна на града в изпълнение на Веселин Маринов на празничния концерт тази вечер в Летния театър. Творбата е дошла спонтанно като решение, провокирано от красотата на морската столица. Екипът заснел клипа само за ден, като камерите обхванали всички най - ярки места и нощна Варна по време на разходката на певците Марги Хранова и Теди Генев. Вчера шлагерният рефрен прозвуча за първи път пред медиите, а от днес ще стане достояние и на варненци. Аранжиментът е на Краси Илиев, а продуценти са Александър Андреев и Теди Генев от импресарска къща "Орфей класик". Идеята се родила преди година, когато Теди изпитал носталгия по Варна, докато пеел в чужбина. Текста написала Олга Стойчева, вдъхновена от изгледа към нощния град от Аспарухов мост. Песента не участва в конкурса за песен на Варна, нито има за цел да се конкурира с химна на Веселин Маринов, а подарък към гражданите, обясниха създателите.

Преса
Преса
"Черно море" - 22.12.2010г.
"Народно дело" - 17.12.2010г.
"Морски Труд" - 16.08.2007г.
"Черноморие" - 15.08.2007г.
"Народно Дело" - 15.08.2007г.
"Морски Труд" - 20.07.2007г.
Каре музиканти правят песен за Варна
Четирима известни музиканти обединяват творческите си усилия, за да създадат песента "Красива Варна". Парчето и клипът към него ще бъдат направени специално за предстоящия празик на морската столица - 15 Август. Автор на музиката е Теди Генев, познат на меломаните като българския Бари Гиб.
"Красива Варна" ще изпеем заедно с Маргарита Хранова и Николай Бинев, а четвъртият участник в карето ще бъде дама, чието име пазим в тайна", каза Теди Генев.
Музикантите бързо се съгласили да участват в новия проект, защото всички имали в репертоара си песни за морето и темата им била от любимите. Текста написала поетесата Олга Стойчева, а аранжимента направил Краси Илиев.
При заснимането на клипа ще има кадри от нощна Варна, от морето, брега и част от забележителностите на морската столица.
Теди седнал над нотния лист, веднага след като се дипломирал в специалността "Актьорско майсторство" в класа на проф. Надежда Сейкова. Той написал "Красива Варна" на един дъх. Заложил на мелодичния бърз ритъм, за да достигне бързо до варненци на различна възраст.


© 2012 Официален сайт - Теди Генев
Интервю в списание "Авто къщи" - 22.08.2012г.