Той е зодия Близнак. Живее между Варна и София, но казва за себе си, че е жител на Света. Завършил е "Актьорство за Драматичен театър и Кино" в класа на проф. Надежда Сейкова. Обожава морето. Обича да пътува. Хобито му е музиката, а в последствие става и негова професия.
Работил е като музикант в Норвегия, Швеция, Финландия, Германия, Испания и Канарските острови. Бил е солист на ансамбъла на ВМФ на Република България.
През 1999г. с неговия колега Петър Песев създават дует " Пети елемент ". През следващата година излиза и техният албум " Пети елемент " . Повечето от текстовете и музиката са дело на Теди Генев. Песните на дуета са включени в шест компилации. През 2002г. дуетът спира да съществува. Първата самостоятелна песен на Теди е " Синя стая " по негова музика, текст на Валентин Мързаков и аранжимент на Краси Илиев. С тази песен Теди Генев печели трета награда на Пролетния Радиоконкурс на БНР през 2002г. През същата година участва на фестивала " Бургас и морето " с песента " Есенни струни " по музика на Петър Песев.
Следват дуетни песни, записани със звездата на българската поп музика Маргарита Хранова. Това са песните " Любовен танц ", " Южен спомен ", " Коледна песен ", " Красива Варна " и " Сезони и Искри " с участието на голямата българска актрира Искра Радева - всички по негова музика и текст. През 2004г. Теди Генев заминава на турне на Канарските острови. През 2010г. той издава първия си самостоятелен албум "Мое цвете".
Визитка:
Име: Теди Генев
Професия: Актьор
Зодия: Близнак
Образование: Висше
Роден град: Малко Търново
Местоживеене: Варна
Вредни навици: Има
Хоби: Спорт
Мото: "Всичко може да се постигне, ако е планирано правилно и ако има желание и творческа мисъл."
Любим цвят: Син
Любимо число: 5
Любима група: White snake
Любим певец: Дейвид Ковердайл
Любим филм: Спартак
Любима книга: "Бързоногият Джар"
Любимо занимание: Шофиране
Любима фраза: "Всичко е под контрол".


Той е ...
Той е ...

© 2012 Официален сайт - Теди Генев